(Vacht)Verzorging 

Het belang van vachtverzorging van je hond.

Je hond regelmatig borstelen voorkomt klitten en vervilten van de vacht (wat pijn en jeuk veroorzaakt). Voor de meeste honden is één borstelbeurt per week genoeg. Langharige dieren borstel je vaker, zo'n twee a drie keer per week.

De meeste honden vinden borstelen prettig, ze genieten van de aandacht en het is voor hen een moment van echt intens samenzijn met hun baasje/begeleider. Het is verstandig om een pup van hun prille bestaan al aan het borstelen te laten wennen. Maak er een zen-momentje van. Het is tegelijkertijd ook een mooi moment om de vacht en de huid van je hond te controleren. We kijken dan na of :

  • zijn vacht aansluitend is, er zich geen kale plekken vormen
  • je vlooienuitwerpselen in zijn vacht tegenkomt
  • hij teken heeft
  • hij overmatig veel huidschilfers heeft

Huidschilfers of kale plekken kunnen wijzen op een onderliggende ziekte. Als je hond daar last van heeft, ga dan naar de dierenarts.

Wanneer moet je je hond wassen?

Na een speelpartij, een wandeling kan het soms nodig zijn om uw hond te wassen. Dit hoeft niet standaard te gebeuren, uitsluitend wanneer de vacht van uw hond vuil is. 

Bij honden met huidproblemen kan het wel noodzakelijk zijn standaard frequent te wassen.
De PH- waarde van de hondenhuid is heel anders dan die van de mensen, was dus uw hond nooit met een 'mensenshampoo'. 

Niet alle honden vinden het leuk om gewassen te worden. Daarom proberen we dit zo rustig mogelijk te laten verlopen en indien nodig met een kleine beloning tijdens het wassen, drogen en kammen of plukken. Rustig tegen hen praten en knuffelen tijdens een wasbeurt vinden de meeste honden wel leuk en dit vergemakkelijkt de wasbeurt.

 De producten die we gebruiken zijn afgestemd op de huid van uw hond en worden ook gebruikt in trimsalons.

Onder algemene verzorging en vachtverzorging wordt verstaan de honden borstelen, wassen, plukken (losse haren verwijderen) en indien nodig nagels knippen en oren reinigen.
Enkel en uitzonderlijk op vraag van het baasje wordt er geknipt of geschoren (poedel, labradoedel, Bichon Frisée)

We zijn geen trimsalon, heb je speciale wensen, dan raden we aan een erkend trimsalon te raadplegen.